اصطلاحات اولیه گوگل ادز (قدم اول)

اصول اولیه گوگل ادز

تبلیغات گوگل (که با نام‌های دیگر «PPC»، «جستجوی پولی» یا «تبلیغات پرداخت به ازای کلیک» شناخته می‌شود و قبلاً «ادوردز» نامیده می‌شد) توسط میلیون‌ها وب‌سایت و شرکت برای فروش محصولات و خدمات و حتی آگاهی از محصول و خدمات استفاده می‌شود و ترافیک وب سایت ها را افزایش میدهد.
Google Ads تضمین می کند که وقتی مشتری ایده آل شما به دنبال راه حلی برای مشکل خود است،لینک وبسایت کسب و کار شما در صفحه اول گوگل برای آن مشتری ظاهر می شود، البته در صورتی که شما بخواهید آنجا باشید.
Google Ads یکی از محبوب‌ترین و مؤثرترین شکل‌های تبلیغات آنلاین است و شما می توانید از این مدل تبلیغات در کسب و کار خود استفاده کنید، اما اگر حتی نمی دانید که از کجا شروع کنید. خوب، نگران نباشید، زیرا ما در این مقاله مهم‌ترین اصطلاحی را که باید قبل از راه‌اندازی اولین کمپین تبلیغاتی Google خود بدانید، با شما به اشتراک می‌گذاریم…

  • کمپین های تبلیغاتی گوگل (Google Ad Campaigns)
  • شبکه نمایش (Display Network)
  • کلید واژه ها (Keywords)
  • پسوندهای تبلیغاتی (Ad Extensions)
  • استراتژی های مناقصه (Bidding Strategies)
  • کلمات کلیدی منفی (Negative Keywords)
  • نمایش (Impressions)
  • کلیک (Click)
  • نرخ کلیک (Click-Through Rate)
  • موقعیت تبلیغ در گوگل ادز (Ad Position)
  • هزینه برای هر کلیک (CPC)
  • تبدیل ها (Conversions)
  • نرخ تبدیل (Convertion Rate)
  • رتبه آگهی (Ad Rank)
  • امتیاز کیفیت (Quality Score)
  • ایجاد کمپین (Campaign Creation)

کمپین های تبلیغاتی گوگل (Google Ad Campaigns)

در یک کمپین تبلیغاتی گوگل ادز، گروه های تبلیغاتی شما قرار دارد که می توانید مکان نمایش، برنامه زمانی تبلیغات، بودجه،استراتژی مزایده و سایر موارد را تنظیم کنید. کمپین ها معمولا برای سازماندهی دسته های مختلف محصولات و خدمات استفاده می شوند. گوگل به شما اجازه می دهد تا از بین هشت نوع کمپین که در زیر توضیح داده شده اند، یکی را انتخاب کنید.

  1. کمپین تبلیغات جستجو
  2. کمپین تبلیغات تماس
  3. کمپین تبلیغات در جستجو نقشه گوگل مپ
  4. کمپین تبلیغات جستجو و نمایشی در کنار هم
  5. کمپین تبلیغاتی استاندارد نمایشی
  6. کمپین ویدیویی در یوتیوب
  7. کمپین های تبلیغاتی نمایشی در اپلیکیشن موبایل
  8. کمپین های تبلیغاتی نمایشی در جیمیل کاربران

شبکه نمایش (Display Network)

Google Display Network (یا GDN) شبکه‌ای از وب‌سایت‌ها است که به Google Ads اجازه می‌دهند که تبلیغات در صفحات وب آن‌ها نمایش داده شود. این تبلیغات می توانند متنی یا تصویری باشند

کلید واژه ها (Keywords)

کلمات کلیدی در تبلیغات گوگل کلمات یا عباراتی هستند که برای مطابقت دادن تبلیغات شما با عباراتی که کاربران جستجو می کنند انتخاب می شوند. کلمات کلیدی در گوگل ادز به سه دسته زیر تقسیم می شوند

  • Broad match
  • Phrase match
  • Exact match

افزونه های تبلیغاتی (Ad Extensions)

در تبلیغات چاپی سنتی، هر چه تبلیغ بزرگتر بود، هزینه بیشتری نیز می شد. اما اگر بتوانید حجم آگهی خود را بدون پرداخت پول اضافی دو برابر کنید، چطور؟

با استفاده از افزونه‌های تبلیغاتی، می‌توانید اطلاعات ارزشمند بیشتری ارائه دهید و اندازه تبلیغات خود را در صفحات نتایج گوگل افزایش دهید بدون اینکه هزینه بیشتری بپردازید…

استراتژی مزایده در گوگل ادز

استراتژی های مناقصه (Bidding Strategies)

هر تبلیغ ایجاد شده از طریق فرآیندی به نام ad auction تصمیم می گیرد کدام تبلیغات در SERP گوگل نمایش داده شوند و بر اساس AdRank تبلیغات به چه ترتیبی ظاهر شوند.

استراتژی‌های پیشنهادی زیادی در Google Ads وجود دارد، چه به صورت دستی و چه خودکار، اما همه آنها را می‌توان بر اساس اهداف شما در این پنج دسته دسته‌بندی کرد:

1-تبدیل محور: زمانی که می خواهید مشتریان یک اقدام خاص و قابل اندازه گیری در سایت شما انجام دهند.
2-افزایش ترافیک وب سایت: زمانی که می خواهید ترافیک بیشتری برای سایت خود داشته باشید.
3-آگاهی از برند: وقتی می خواهید آگاهی خود را افزایش دهید و تا حد امکان افراد بیشتری شمارا ببینند و کلیک ها و تبدیل ها در اولویت بعدی قرار دارند.
4-استراتژی‌های تعامل [ویدئو]: زمانی که می‌خواهید بازدیدها یا تعاملات تبلیغات ویدیویی خود را افزایش دهید.
5-آگاهی از محصول [ویدئو]: زمانی که می خواهید آگاهی خود را از طریق تبلیغات ویدیویی افزایش دهید.
انتخاب استراتژی پیشنهادی که متناسب با اهداف و کسب و کار شما باشد برای موفقیت کمپین تبلیغاتی گوگل شما بسیار مهم است. برای اطلاعات بیشتر به دوره جامع گوگل ادز مراجعه کنید.

کلمات کلیدی منفی (Negative Keywords)

کلمات کلیدی منفی دقیقاً مانند کلمات کلیدی معمولی عمل می کنند، اما به جای انتخاب عبارات جستجویی که می خواهید تبلیغات شما برای آنها نمایش داده شود، عباراتی را انتخاب می کنید که نمی خواهید تبلیغات شما برای آنها نمایش داده شود.

نرخ کلیک
مفهوم نرخ کلیک در گوگل ادز

نمایش (Impressions)

هر بار که تبلیغ شما در صفحه نتیجه جستجو یا سایت دیگری در شبکه گوگل نمایش داده می شود، یک نمایش شمارش می شود

کلیک (Click)

وقتی ;کاربری روی تبلیغ شما کلیک می‌کند، مثلاً روی لینک تبلیغ گوگل یا شماره تلفن یک تبلیغ متنی،گوگل ادز آن را به عنوان یک کلیک حساب می‌کند. حتی اگر کاربر به وب‌سایت شما نرسد، یک کلیک حساب می‌شود در نتیجه، ممکن است تفاوتی بین تعداد کلیک‌های روی تبلیغ و تعداد بازدید از وب‌سایت خود مشاهده کنید.
کلیک‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا بفهمید تبلیغ شما چقدر برای افرادی که آن را می‌بینند جذاب است. تبلیغات مرتبط و با هدف گذاری بالا به احتمال زیاد کلیک دریافت می کنند.

نرخ کلیک (CTR)

به تعداد کلیک هایی که تبلیغ شما دریافت می کند تقسیم بر تعداد دفعاتی که تبلیغ شما نشان داده می شود: به عنوان مثال، اگر شما 5 کلیک و 100 نمایش داشته باشید، CTR شما 5٪ خواهد بود.

در اکانت گوگل ادز خود، نرخ کلیک (CTR) را مشاهده خواهید کرد که به شما می گوید چند نفر از افرادی که آگهی شما را دیده اند روی آن کلیک می کنند. این معیار می تواند به شما کمک کند تا میزان جذابیت تبلیغ خود را بسنجید و متوچه شوید که چقدر کلمات کلیدی و سایر تنظیمات با هدف شما مطابقت دارد.

CTR = (Clicks on ad) / (Total Impressions)

موقعیت تبلیغ در گوگل ادز (Ad Position)

موقعیت تبلیغات شما در نتایج مزایده در مقایسه با سایر تبلیغات است. به عنوان مثال، موقعیت تبلیغ “1” به این معنی است که یک تبلیغ اولین تبلیغی است که نشان داده شده است، بدون اینکه تبلیغات دیگری در جلوی آن باشد. موقعیت تبلیغی “2” دومین آگهی نمایش داده شده بوده است و …

توجه داشته باشید که موقعیت آگهی لزوماً مکان تبلیغ شما در صفحه نتایج جستجو (SERP) نیست. به عنوان مثال، موقعیت تبلیغ “1” لزوماً به این معنی نیست که تبلیغ شما بالاتر از نتایج جستجوی ارگانیک است. اگر هیچ تبلیغی در بالای نتایج جستجو وجود نداشته باشد،تبلیغ شما اولین تبلیغی است که در زیر نتایج جستجوی ارگانیک نشان داده می شود و به این ترتیب موقعیت تبلیغ شما در نتیجه جستجو می تواند 11 باشد. به طور مشابه، موقعیت تبلیغ 2 تنها به این معنی است که شما دومین تبلیغی بودید که بر اساس ترتیب نشان داده شد، و در عمل برای تبلیغات متنی می‌توانید در موقعیت دوم بالای نتایج جستجو یا در موقعیت اول زیر نتایج جستجو باشد (در صورتی که اولین تبلیغ بالای نتایج جستجوی ارگانیک باشد) یا در جایگاه دوم زیر نتایج جستجو قرار دارد (اگر اولین تبلیغ نیز زیر نتایج جستجوی ارگانیک باشد).

هزینه برای هر کلیک (CPC)

به این معنی است که شما برای هر کلیک روی تبلیغات خود حاضرید چقدر هزینه پرداخت کنید. در کمپین‌های گوگل ادز شما با مشخص کردن مقدار CPC، حداکثر هزینه ای که حاضرید به ازای هر کلیک پرداخت کنبد را تعیین می‌کنید، این بالاترین مبلغی است که می‌خواهید برای یک کلیک روی تبلیغ خود بپردازید اما اغلب هزینه کمتری از شما دریافت می شود – گاهی اوقات بسیار کمتر. مبلغ نهایی که برای یک کلیک پرداخت می کنید، CPC واقعی شما نامیده می شود.

قیمت گذاری CPC گاهی اوقات به عنوان پرداخت به ازای کلیک (PPC) شناخته می شود.

نرخ تبدیل

تبدیل (Convertion)

تبدیل در Google Ads زمانی است که کاربر پس از کلیک بر روی یک تبلیغ یا مشاهده یک تبلیغ شبکه نمایش، برخی از اقدامات مشخص شده را انجام دهد، مانند خرید یک محصول، نصب یک برنامه تلفن همراه، یا ثبت نام در لیست ایمیل.

نرخ تبدیل (Convertion Rate)

نرخ تبدیل با در نظر گرفتن تعداد تبدیل های مشخص و تقسیم آن بر تعداد کل تبدیل های تبلیغاتی قابل ردیابی در همان دوره زمانی محاسبه می شود. به عنوان مثال، اگر 50 تبدیل از 1000 تعامل داشته باشید، نرخ تبدیل شما 5٪ خواهد بود، زیرا 1000 ÷ 50 = 5٪ است.

امتیاز کیفیت (Quality Score)

روشی است که Google برای “درجه بندی” تبلیغات شما برای تعیین رتبه آنها در موتور جستجو انجام می دهد. هرچه رتبه شما بالاتر باشد، جایگاه تبلیغ شما بالاتر خواهد بود. در حالی که امتیاز کیفیت پایین منجر به بازدیدهای کمتر می شود.

اگر امتیاز کیفی شما بالا باشد، تبلیغ شما می تواند بالاتر از تبلیغ‌کننده دیگری ظاهر شوید که بیشتر از شما برای هر کلیک کرده است!

برای اطلاع بیشتر از امتیاز کیفیت و نحوه محاسبه آن اینجا را کلیک کنید

آشنایی با برخی از پارمترهای گوگل [ویدیو]

دیدگاهتان را بنویسید