همه چیز در مورد گل در آنالیتیکس، از دلایل استفاده تا ساخت و بررسی

goal در گوگل آنالیتیکس

همانطور که در زندگی و کسب و کار نیاز به هدف یا Goal داریم ، در وبسایت نیز برای شناخت بهتر مسیر، ایجاد و بررسی Goal، نقش مهمی را بازی می کند.

هر باری که Goal تعیین شده، توسط فردی تکمیل یا انجام می شود ، اصطلاحا به آن ” تبدیل ” شدن می گویم و نسبت افراد تبدیل شده به تمام افرادیکه به سایت ما سر زدن را نرخ تبدیل می گوییم.

اگر از تعاریف و اصطلاحات رد بشویم و به دنیای واقعی برسیم ، باید در نظر داشته باشیم که یک سایت علاوه بر هزینه های اولیه شکل گیری ، همواره نیاز به هزینه در قسمت هایی مثل کمپین های تبلیغاتی ، برای رشد دارد.

مقایسه کمپین های تبلیغاتی به وسیله گوگل آنالیتیکس و استفاده از لینک UTM به تنهایی و بدون تعریف Goal و مقایسه نرخ تبدیل بی معنی است.

چرا باید Goal تعریف کنیم ؟

اگر تا اینجا بعد از نصب گوگل آنالیتیکس ، برای وبسایت خود گل تعریف نکردید ، باید بدونید در نهایت فقط تعدادی آمار گیج کننده به دست آورده اید.

از هزینه های اولیه طراحی سایت که بگذریم ، برای افزایش بازدید یه سایت محتوایی یا فروش بیشتر یک سایت فروشگاهی همیشه در حال هزینه برای تولید محتوا ، بهینه سازی سایت و اجرای کمپین های تبلیغاتی هستیم.

اما چطور باید متوجه شویم که هزینه در کدام قسمت بصرفه تر است و یا مهمتر از همه آیا مسیری که کاربر برای تبدیل شدن طی می کند ( قیف فروش ) ، طراحی و عملکرد درستی دارد.

بدون تعریف کردن Goal در واقع با چشمان بسته بر روی وبسایت خود هزینه و فعالیت می کنید.

بنابراین در ادامه یک Goal برای وبسایت تعریف و بررسی می کنیم.

ایجاد گل در گوگل آنالیتیکس

کافیه به اکانت گوگل آنالیتیکس خود با جی میلی که ایجاد کرده اید سربزنید و با هم پیش برویم.

سمت چپ ، پایین روی قسمت Admin کلیک کنید.

شروع ساخت گل

پس از چند لحظه در صفحه ی جدید به قسمت Goals بروید.

رفتن به قسمت Goal

در این قسمت اگر تاکنون Goal تعریف نکرده باشید با صفحه ای مانند تصویر زیر رو به رو می شوید و اگر قبلا گلی تعریف کرده باشید ، در لیست قابل مشاهده هستند.

برای تعریف اولین گل گوگل آنالیتیکس کافیه بر روی دکمه قرمز رنگ NEW GOAl کلیک کنید.

افزودن گل جدید

نکته ای که باید اضافه کنم در قسمت Import from Gallery ، گل های از قبل تعیین شده ای وجود دارد که زمانیکه در محاسبه نرخ تبدیل کمی حرفه ای تر شدید ، شاید مفید باشند.

1-Goal setup

در قسمت جدید با سه قسمت مواجه می شویم ، با انتخاب Template تعدادی از فیلدها مثل نام اتوماتیک پر می شود ، Smart Goal که فعال نیست برای استفاده همزمان با ابزار گوگل ادورز کارایی دارد و انتخاب آخر که Custom و بهترین گزینه برای ما می باشد.

بعد از انتخاب گزینه Custom بر روی دکمه Continue کلیک کنید.

انتخاب نوع goal

2- Goal description

فیلد Name را با نام منحصر به فرد پر کنید ( ما نام academy انتخاب کردیم ) ، و در قسمت Goal slot ID ، آی دی 1 را انتخاب می کنیم .

در هر view از Analytics ، امکان تعریف 20 گل متقاوت وجود دارد.

انواع Type

در قسمت Type ، نیاز به شناخت بیشتر گزینه ها داریم تا اشتباه نکنیم ، در ادامه با مثال های واقعی با آنها آشنا می شویم.

Destination

ساده ترین نوع برای تعریف گل Destination است ، همانطور که در مثال گوگل آنالیتیکس مشخص شده ، وقتی که ساختار Goal شما به URL یا صفحه ای خاصی ختم می شود از این نوع گل استفاده می کنیم.

Duration

این نوع برای سایتهایی مناسب است که هدفشان بیشتر نگه داشتن کاربران در مقاله یا صفحه ای خاص است .

Pages/Screens per session

این نوع همانطور که از عنوانش پیداست برای تعیین اهداف برای تعداد صفحات دیده شده در یک session استفاده می شود.

استفاده از دو نوع Goal بالا برای سایتهای مناسب است که تعامل کاربر یکی از مهمترین اهداف کسب و کارشان در نظر گرفته می شود.

Event

Event در واقع اتفاق افتادن عملکردهایست که از قبل تعین کرده ایم. ( کلیک روی دکمه خاص یا دیده شدن ویدیو توسط کاربر )

استفاده از گوگل تگ منیجر و تعریف Event های مورد نیاز ، استفاده از این Goal را امکان پذیر می کند.

تعریف Goal از نوع Event یکی از حرفه ای ترین روش های آنالیز انواع اپلیکیشن و وبسایت به حساب می آید که اطلاعات فوق العاده ای در اختیارمان قرار می دهد.

Smart Goal

این نوع روشی مناسب برای محاسبه نرخ تعامل کاربر در کمپین های گوگل ادز به حساب می آید که برای فعالسازی نیاز به اطلاعات در مورد گوگل ادورز دارد.

با توجه به کمپین اخیرمان که با هدف معرفی بیشتر دوره هایمان ایجاد شده است ، Goal را دیده شدن صفحات دوره در نظر می گیریم ، پس Type را Destination انتخاب می کنیم.

اضافه کردن توضیحات و نوع گل

3- Goal details

Destination

در این قسمت سه انتخاب داریم که با مثال های بیشتر با آن ها آشنا می شویم.

Equals to

انتخاب این Destination برای زمانی مناسب است که گل در صفحه ای خاص و منحصر به فرد تکمیل شود.

برای مثال اگر ما بخواهیم هدف را اقدام به خرید دوره در نظر بگیریم ، پس از کلیک بر روی دکمه ثبت نام دوره و ورود یا ثبت نام برای تمامی دوره ها به صفحه زیر وارد می شویم.

https://bazaraybweb.com/checkout/

پس در اینجا نیاز به انتخاب Equals to و پس از آن وارد کردن /checkout/ داریم ، چرا که نیاز نیست آدرس را کامل وارد کنیم.

Begins with

انتخاب ما در این قسمت همین می باشد ، چرا که اگر تمامی دوره ها را مشاهده کنید بصورت زیر شروع می شود و با ایجاد این گل ورود کاربران به همه صفحات محصولات را هدف قرار داده ایم.

https://bazaryabweb.com/course/

پس بعد از انتخاب گزینه Begins with کافیه /course/ را وارد کنیم و به قسمت بعدی برویم.

Regular expression

اگر قصد ثبت نام در دوره ای را داشته باشید بعد از کلیک بر روی دکمه ثبت نام به صفحه /checkout/ و پس از پرداخت به صفحه ای مانند صفحه زیر وارد می شوید.

https://bazaryabweb.com/checkout/1727/?key=wc_order_2sjvwySzprN0h

این صفحه داری url ثابت نیست بلکه از ساختاری ثابت با اعداد متفاوت برای هر کاربر تبعیت می کند.

برای ساختن Goal با Destination از نوع Regular expression که مبحث پیشرفته ای به حساب می آید ، بهتر است در دوره رایگان Reg x ما شرکت کنید.

Value

با فعالسازی این قسمت ، میتوانیم عددی به عنوان ارزش تکمیل شدن گل تعیین کنیم و در گزارش گوگل آنالیتکس به عنوان یک متریک مشاهده کنیم.

با توجه به اینکه این قسمت بیشتر برای وبسایت های فروشگاهی یا ارائه دهنده خدمات کاربرد دارد ، پیشنهاد ما استفاده از قابلیت Enhanced Ecommerce برای محاسبه دقیق و اتوماتیک ارزش گل های تکمیل شده است.

Funnel

این قسمت برای تعیین اهداف مرحله ای و ایجاد قیف فروش مورد استفاده قرار می گیرد و باید توجه کنید اگر طی کردن مرحله ای از قیف فروش الزامی می باشد ، قسمت Required را انتخاب کنید.

آخرین مرحله گل

با انتخاب Verify this Goal میتوانیم ، نرخ تبدیل هدف تعیین شده را در 7 روز گذشته مشاهده کنیم.

پس از ذخیره Goal تعریف شده در قسمت Goals ،این هدف قابل مشاهده ، ویرایش وقابل غیر فعال کردن است ولی هیچ گلی بعد از ایجاد قابل پاک کردن نیست.

چطور بررسی کنیم؟

کافیه از منوی سمت چپ به مسیر Conversions > Goals > Over view را طی کنید و اطلاعات کلی مانند اهداف تکمیل شده و نرخ تبدیل را بررسی کنید.

محاسبه نرخ تبدیل

سخن پایانی

همانطور که پیشتر گفته شد ، آنالیز و بررسی وبسایت یا اپلیکیشن بدون تعیین اهداف و محاسبه نرخ تبدیل مانند حرکت با چشمان بسته است.

در این مقاله با ساخت Goal کمی با تعیین وبررسی هدف آشنا شدیم ، اما بدون شک حرفه ای شدن در این مسیر نیاز به تمرین و شرکت در دوره جامع آنالیز ، دارد.

با شرکت در این دوره علاوه بر افزایش دانش در تعیین اهداف و محاسبه نرخ تبدیل با راه اندازی قسمت Ecommerce برای سایت های فروشگاهی تبدیل به یک حرفه ای می شوید.

6 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • سلام،من سایتم به نحوی هست که دو صفحه برای یه گل دارم،می خواستم ببینم که برای این مورد چطور می تونم گل هامو ست کنم؟

    • استفاده از گل از نوع Regular expression راه حل شماست و تنها کافیه ویدیو رایگان دوره RegEx رو مشاهده کنید.

  • سلام لطف می کنید تفاوت ترافیک ارگانیک با دایرکت و تفاوت cpcبا referral رو بفرمایید. واین که حتما برای مشخص شدن دقیق این ها در آمارمون باید utm جدا تعریف کنیم یا خود آنالیتیکس در آمارش تشخیص میده؟

    • سلام ، ترافیک ارگانیک در واقع ترافیکی است که کاربر بعد از سرچ کلمه ای به وب سایت می رسد ، دایرکت در زمان کلیک بر روی لینک ، وارد کردن URL در مرورگر و کلیک بر روی بوکمارک حساب می شود و در مورد ترافیک Referral باید بگم ترافیک مربوط به وارد شدن کاربر از وب سایت های دیگر و CPC مربوط به تبلیغات کلیکی است.
      در مورد ترافیک های ارگانیک و دایرکت برای گوگل آنالیتیکس کاملا قابل درک هستند و نیاز و امکان استفاده از UTM نیست ، اما در مورد سایر ترافیک ها برای درک بهتر و آنالیز دقیق تر نیاز به استفاده از لینک های UTM و تنظیمات برای درک کامل ترافیک های مربوط به شبکه های اجتماعی می باشد.

  • سلام ی سوال دارم چرا کلمات کلیدی سئو که هدف خرید مشخص کردم not provided میزنه
    نمیتونم متوجه شم کدوم کلمه کلیدی باعث خرید شده. راهی داره؟

    • سلام ، گوگل برای حفاظت از حریم خصوصی کاربران همه اطلاعات را در اختیار نمی گذارد و به همین علت تعدادی از کلمات بصورت not provided نمایش داده می شود.
      استفاده از فیلتر و بررسی صفحات با استفاده از سرچ کنسول به درک بهتر این کلمات ارزشمند کمک می کند اما استفاده از ابزارهای پولی ، مانند keyword-hero و Semrush دیتای دقیق تری در اختیارمان می گذارند.

دیدگاهتان را بنویسید